torstai 7. heinäkuuta 2011

Urban Ninja -NuntsatViime Urban Ninja päivityksessä tuunailin kiviritsan kaukotaisteluaseeksi, mutta asearsenaali ei suinkaan jämähdä vain yhteen leluun, vaan pitää hallita eri taisteluetäisyydet ja välineet. Nyt panostan lähitaisteluaseeseen Nunchakuun eli tuttavallisemmin Nuntsiin.

Nuntsat eivät suinkaan ole perinteinen muinaisten ninjojen taisteluväline. Kuten tavallista, amerikkalaiset elokuvat ovat muokanneet mielikuvia rajusti ja vääristäneet ne lähes täysin tässäkin asiassa. Mutta nunchakut kuuluvat voimakkaasti urbaanin ninjan varusteisiin. Eikä niiden tuhovoimaa pidä aliarvioida.


 
Nuntsien valmistukseen tarvitset ainakin harjanvartta, myös jääkiekkomailan puinen varsi käy. Käytä tässä mielikuvitusta. Sahan, pihdit ja / tai tongit, erkkaria, santapaperia, pala ketjua, lenkkiruuveja, sekä oman akselinsa ympäri pyöriviä lenkkejä. Omat lenkkiruuvit sain ikkunahakasista, joita löysin mädäntyneestä ikkunapokasta autiotalosta. 360 asteen pyörivät lenkit löysin roskiksesta vanhoista lipuista, mutta vastaavia löytyy esim. joistain avainperistä. Rakennustarvikemyymälät tarjoavat vaikka ja mitä tarpeellista näpertelyyn, joten tsekkaa mestat jos kotoa ei löydy. Roskikset tarjoavat ilmaista materiaalia joka kodin tuunaajille ja muille puuhaajille, joten suosittelen dyykkaamaan kaiken materiaalin!

Sahaa kaksi n. 30-35cm puukapulaa. Pituus on suhteellinen, eri pituiset nuntsat käyttäytyvät eri tavalla. Kokeile eri pituisia varsia. Hio enemmät röpöt kapuloiden päistä. Päällystä puukapulat eristysnauhalla, jotta saat kunnon pidon. Musta on paras ja hukkuu parhaiten yön pimeyteen.

 
Irroita lenkkiruuvit hakasista.

 
Katkaise sahalla tai tongeille noin nyrkin levyinen pätkä ketjua.

 
Kiinnitä 360 lenkki  ja ketjut toisiinsa puristamalla viimeinen lenkki pihdeillä kiinni. Toista sama ketjun toiseen päähän. 360 asteen lenkkejä käytetään, jotta ketju ei menisi nuntsia pyöritellessä sykkyrälle, vaan kapulat pyörisivät vapaasti.

 
Kiinnitä ruuvilenkki 360 lenkkeihin pihdeillä puristaen.

 
Paina puukolla tai muulla monitoimityökalun terällä puukapulan toiseen päähän reikä. 

Kierrä ruuvilenkki ketjuineen kaikkineen kapulan reikään. Toista sama toiselle kapulalle. 

 
Hoja! Ninja nuntsasi ovat valmiit. Voit vielä ehostaa ulkonäköä ja saada nuntsistasi vieläkin paremmin pimeyteen hukkuvat maalaamalla metalliosat mustalla spraymaalilla.


Tällä mallilla harjoittelu voi olla kivuliasta. Hyvät harjoittelununtsat saat vaahtomuovilla päällystetystä hieman harjanvartta ohuemmasta pyörökepistä, joilla voi jo ottaa hieman kovempaakin osumaa vastaan. Kuten tavallista, mahtava ase ei tee sinusta muuta kuin mahtailevan ison pojan leluineen. Jos haluat ninjaksi, sinun tulee hallita valmistamasi taisteluaseen käyttö monin eri tavoin. Kurinalaisuutta ja reeniä! :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti