maanantai 11. heinäkuuta 2011

Stencilöintiä skeittilaudalle, fiilistellen tuhottavaksi radalle

Viime päivityksessä käsittelin paikallista Ghetto Parkkia ja lupailin aloittaa skeittausharrastukseni uudelleen. Itse asiassa skedeys on ollut elämäntapanani monia vuosia, jo 80-luvun puolivälin jälkeen astui kuvioihin ja vei nuoren pojun mennessään. Monen monituista hyvää ja vähemmän hyvää hetkeä on tullut renkaiden päällä vietettyä. Kun kaverit lähtivät radalle dogaamaan, meikäläinen suuntasi rampeille rullaamaan. Rullailut jäivät useaksi vuodeksi loukkaantumisten vuoksi. Nyttemmin on mukava verestellä vanhoja ilman suorittamisen tuskaa, antaa itsensä fiilistellä, päästää menemään. Ja vanhakin nyt nuortuu, kuin lapsi leikkimään…

Jostain työhuoneen perukoilta kaivoin korkkaamattoman laudan, jota jonkun aikaa olen hypistellyt rullausinto silmissä kiiluen. Mutta ilman uutta ulkoasua olisi rullaaminen jotenkin ilmeetöntä. Lauta kaipasi jotain omien käsien jälkeä. Muutamana iltana pohdin lankkuun tulevaa grafiikkaa ja sain idean toteuttaa rip off henkisen Urho Kaleva Kekkosen Salvador Dalin viiksillä. Surrealismia indeed!


 
Muutamat hyvät hetket mattoveitsen ja kartonkien parissa.

 
Koemaalaus onnistui yllättävän hyvin. En kuitenkaan ollut tyytyväinen viisiosaiseen maalaukseen, koska otsa oli turhan litteä. 

 
Päätin väsätä vielä kuudennen sabluunan ja parannella samalla muutamaa muuta.

 
Laudan hiontaa ennen pohjamaalausta.

 
Loppusuora häämöttää, vielä pari layeria ja maalaus olisi valmis.

 

 
Lopputuotos ihan ok. Nimesin tuotoksen UKD:ksi. Tosiaan, hieman luonteeton tyyliltään, mutta tarkoituksensa täyttävä. Taidettahan tässä en ollutkaan tekemässä, tai ehkäpä sittenkin surrealistisuudessaan verraton valmis lopputuotos? Väliäkö sillä, lautahan oli valmis tuhottavaksi.


 

Ei valmista ilman tuhousta. Vanha vikkelä vipeltäjä jaksaa vielä painaa ghettotyylillä ghettoparkissa.

3 kommenttia:

 1. Muutaman ihmisen toiveesta lisätty lähikuvan UKD:n päästä.

  VastaaPoista
 2. Mitä maaleja käytit? Ite keväämmällä ajattelin maalata pari dekkiä, mutta sopiva maali ja jonkinlainen lakkapinta ois mietinnässä..

  VastaaPoista
 3. Pääasiassa Clashin maaleja, tais musta olla jtn muuta, muistaakseni saman firman maalia kumminkin. Laadultaan aika samankaltaista. Eiköhän tuohon mikä tahansa maali käy. Valkkaisin kumminkin laatumaaleja Molotow, Clash tai Montana 94 ja onhan noita muitakin, mut nuo nyt varmaan helpoiten löytyvät merkit kotimaan kamaralta. Käyttäisin vain saman maalimerkin maaleja, jos tarkoitus pelailla useammalla värillä/sävyllä päällekkäin. Tuppaa ainakin tuo Molotow halkeilemaan monien muiden maalien päällä, se voi kyllä olla ihan hyväkin efekti...riippuu niin millasta lopputulosta hakee.

  Tuohon käy varmaan ihan vaikka Mastonin spraylakka, mut ottasin varmuudeks saman maalimerkin lakkaa mitä käytti maalaukseen, jos vain on saatavilla.

  VastaaPoista