torstai 30. kesäkuuta 2011

Tee se itse -Stash Book

Kaikki on sitä miltä näyttää, tai harvemmin niin on… Pöytä näyttää pöydältä, mutta kätkee sisäänsä muutakin kuin vain vetolaatikot, nimittäin salalokerot. Valaisinkaan ei ole pelkkä valaisin, vaan sen uumenista löytyy salainen kätkö. Ihminen on aina halunnut kätkeä erilaisia tavaroita ja asioita, joita ei ole halunnut muille näyttää. Tässä Tee se itse päivityksessä keskityn helppovalmisteiseen Stash Bookiin, jonne kodin pikku pirpanat voivat kätkeä rahansa, kondominsa, salaisen päiväkirjansa, no, mitä ny kenelläkin on salattavana tai piilotettavana. 
Stash Bookin valmistusta varten tarvitset liimaa, liimasudin, mattoveitsen, viivaimen ja tylsän kirjan. No, kirjan jota suurin osa ihmisistä ei tulisi koskaan avaamaan. Valinta on helppo, vai onko?

 
Plärää muutama kirjan sivu ennen kuin lähdet leikkaamaan sivuja auki. Näin tavarasi voivat pysyä  salassa, vaikka joku sattuisi kirjaa hieman alusta selaamaan.  Leikkaa mattoveitsellä kirjan sivuun aukko tekstin reunoja pitkin. Toista sama seuraavalle sivulle ja seuraavalle ja seuraavalle ja… kunnes olet leikannut riittävästi sivuja tietylle esineelle tai kirjan loppuun. Jätä kuitenkin muutama sivu pohjaksi.

 
Avaa kirja ensimmäisen aukon kohdalta ja liimaa kaikki leikellyt sivut yhteen. Levitä liimaa kaikkialle ”laatikon” sisäreunoille. Varo liiman levittämistä ensimmäisen leikellyn sivun päälle, ettei aukko liimaannu kiinni kun suljet kirjan asettumaan. Sulje kirja asettumaan luonnolliseen muotoonsa.
 
 
Levitä liimaa pohjasivun reunoille, sulje kirja ja anna kuivua.

 
Ta daa! Olet valmistanut ikioman stash bookin, jonka syövereihin kätket pikkuasiat piiloon muiden silmiltä. Mitähän kaikkea muut huoneen esineet mahtavat todellisuudessa olla? Hmmm…
 

3 kommenttia:

 1. Miten sä sait noi kaikki sivut noin samankokosiks?

  VastaaPoista
 2. Sivut oli valmiiksi samankokoisia, ei tarvinnut tehdä mitään. :-)

  No, mut tosissaan. Leikkasin tekstiosan veks ja saman muilta sivuilta, välillä käytin edellisiä jo leikattuja sivuja sabluunana seuraavia leikatessa, jota en muuten tuossa tekstissä maininnut...mut nytpä tuli mainittua. Helppoo ku heinänteko, sanos.

  VastaaPoista
 3. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I've really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!


  Review my weblog: Fern99A.xanga.com

  VastaaPoista