perjantai 3. kesäkuuta 2011

Tee se itse -Can Refiller

Netti pursuaa nykyisin monentasoisia ja pääasiassa kolmannella äidinkielellä sepitettyjä DIY ohjeita. Muiden muassa Youtube, Metacafe ja Vimeo tarjoavat monenmoisia luovia vinkkejä ja ohjeita. Enpä lähde tässä päivityksessä linkittämään noihin videoihin, vaan keskityn kaiuttelemaan tekstiä ja kuvia omasta Can Refiller versioista.


 
Hanki kuvan mukaiset tarpeet. Letkuksi käy vaikkapa ilmapumpun letkua akvaarioliikkeestä.


 
Käytä urossuuttimia kuten NY fätti tai skini. Leikkaa suuttimen ”hattu” pois ja lopuksi suutinpillin umpinainen pää niin, että puhallettaessa ilma kulkee pillin läpi vaivatta.


 
Kuumenna letkun päätä ja tunge suutinpilli paksumpi pää edellä tukevasti pehmeän letkun sisään. Voit kuumentaa sytkärillä vielä hieman ja puristaa letkua tukevammaksi pillin ympärille.Peilaa letkua pilleineen valoa vasten jotta näet minne asti suutinpillin paksumpi pää ulottuu. Leikkaa letku poikki. Jätä kuitenkin tyhjää letkuosaa sen verran, että täytettävän uroskannuventtiilin putki menee pauttiarallaa puoliksi letkun sisälle pysähtyen suutinpillin paksuun päähän. Voit vielä kuumentaa letkun päätä ja supistaa sitä sormien välissä ennen kannuun asettamista. Näin saat refillerista tiiviimmän, eikä maalia roisku niin pahasti kannua täytettäessä. Tällä refillerilla täytät uroskannuja naaraskannulla tai toisinpäin.


 
Naaraskannuja voi täyttää naaraskannulla tuunaamalla refillerin, jossa letkunpätkän kumpaankin päähän asetetaan suutinpillit. Uroskannun saat täytettyä uroskannulla käyttämällä pelkästään lyhyttä letkunpätkää, jonka sisään asetat uroskannujen venttiiliputket. Joissain ohjeissa uroskannuja täytetään vain painamalla urosventtiilejä yhteen. Vähemmällä roiskeilla pääset kuitenkin käyttämällä letkunpätkää.


 
Aseta refiller varovasti täytettävän tyhjän aerosolipurkin venttiiliin. Pyöritä kannu refillereineen täyttävän kannun venttiiliin.Tässä vaiheessa ympärille kannattaa kietoa paperi tai pala kangasta estämään pahimpia roiskeita. Paina kannuja varovasti yhteen välillä käännellen kannuparia ylösalaisin. Kannu alkaa pikku hiljaa täyttyä. Täytettävää kannua voi pitää muutaman tunnin pakastimessa ennen täyttämistä, jolloin kannu täyttyy paremmin. Voit toistaa pakastamisen täyttämisen jälkeen ja koettaa täyttää kannua lisää.Refillerilla voit täyttää käytetyt dödö-, hiuslakka-, lukkosula yms. spraypurkit kustomoidulla maaliseoksella. Käytännössä mistä tahansa spraykannusta voi tehdä spraymaalikannun. Ohje toimii pienien värimäärien valmistukseen, riippuen täytettävän kannun koosta, kannujen lämpötilasta ja paineesta. Kannattaa huomioida täytettävän kannun entinen käyttötarkoitus, sillä esim. muotovaahto- ja lukkosulakannujen sisältä uupuu kannun pohjalle ylettyvä venttiililetku. Koska kyseiset kannut on suunniteltu käytettäväksi ylösalaisin, toimivat ne myös täytettyinä parhaiten ylösalaisin tai vaakasuoraan.
Kustomoituja värisävyjä saat täyttämällä kannua kahdella eri värillä. Testaa, fiksaa ja muuntele, jos tarve vaatii.


Huom! Ohjeiden laatija ei ota vastuuta ohjeiden tulkinnoista ja niiden toteuttamisesta. Painekakkausten käsittelyyn liittyy aina puhkeamisen vaara!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti