tiistai 28. kesäkuuta 2011

Dyykkaus

Välillä tulee pysähdyttyä seuraamaan nykymaailman yhä kiihtyvämpää kulutushysteriaa, jossa kaikki ovat häviäjiä. Voitot ja uuden kimallus jää aika pieneksi sen loiston rinnalla, mikä vielä nurkan takana odottaa. "Hyi helvetti! Jostain limasesta roskiksesta. Vain köyhät ja spurgut dyykkaa". Puheli eräs naikkonen H&M kassit pullottaen kertakäyttökulttuurin laatutyötä. Totta, jotkut elävät 420€:n perustuella. Summa ei riitä elämiseen, heidän on pakko dyykata elääkseen. Hienoperseitä ja väärin kasvatettuja on aivan liikaa. Eipä sillä, tuleehan sitä tuettua jos jonkunmoisia yrityksiä ja ostettua uutta, kertakäyttöistä shaibakkaa, mutta aina niin ei tarvitse olla. Lukemattomat huiput ja vähemmän huiput löydöt ovat saaneet allekirjoittaneesta uuden omistajan ja miksikä ei, kun tarjolla on välillä lähes täysin uuden veroista, käyttökelpoista, eikä aina niin edullistakaan materiaa.

Roskisdyykkaus on todella loistava irtiotto tavanomaisesta, voittaa kybällä biletyksen ja sen tuoman darran. Dyykatessa tapaa mielenkiintoisia ihmisiä, joihin ei muuten tulisi törmättyä. Hitto, jos eläminen on oikeasti niin stereotyyppistä kuin useimpien kohdalla näyttää olevan, olisi köyhyydessä ja dyykkauksessa juurillepaluun paikka. Roskiksien penkominen se vasta nöyryyttä opettavaa onkin. Jotkut hakevat nöyryyttä aineista tai koittavat opettaa sitä toisille, nostamalla itsensä korkeampaan asemaan. Hitto, dyykatkaa, eläkää muutama vuosi "kurjuudessa", niin se vähä ja pienikin asia jonka saa tuntuu lottovoitolta.

Dyykatessa on hyvä pitää mielessä muutama asia. Käytöstavat ja se, ettei aivan missä tahansa välttämättä tarvitse roskiksia hoonata. Ihmisten yksityisyyttä pitää osata kunnioittaa. Asiasta enemmän ytimekkäässä käsikirjassa: Siltala-Huovinen, Tarja Roskisdyykkarin käsikirja


 Jutustelua dyykkauksesta: http://www.dyykkarit.tk/ 
 Edellisellä dyykkausreissulla tarttui mukaan mm. läjä C-kasetteja, joita aion käyttää taiteentekemisessä. Myös kuvan kolme leimallista pääsevät taiteentekovälineiksi.  

 
Pieni arkistolaatikko sai uuden elämän cappiloorana. Nyt pysyy suuttimet nätisti lajiteltuna. 

 
Ibico Ibimaster 400 kierresidontalaite. Tällä masiinalla onnistuu vaikkapa omien blackbookkien väsäys pienellä vaivalla. Kannet ja sivut, tietysti roskiksesta. ;)3 kommenttia:

  1. Se on kyllä tosi, että ihmiset heittää paljon käyttökelposta tavaraa ja ruokaa roskiin.

    VastaaPoista
  2. Tulipa tätä lukiessa mieleen, että dyykkarit.net foorumi löytyy nykyään osoitteesta http://www.dyykkarit.tk/.

    VastaaPoista
  3. Eipä olekaan tuolla vähään aikaa tullut pyörittyä, joten linkin vanhentuminenkin jäänyt huomaamatta. Kiitti linkistä, täytyy korjata uuteen linksiin.

    VastaaPoista