perjantai 9. maaliskuuta 2012

Polaroid ImagePro

Päätinpä tässä vaiheessa blogikirjoittelua aloittaa pienimuotoisen sarjan Polaroid-kameroista, kuvista ja sen sellaisesta Polajuttuihin liittyvistä asioista. Joskin varmaan päästään tutkailemaan myös kuvien kautta muita asioita, eli kuvan kohteita ja niihin liittyviä asioita.

Meikäläistä on aina kiehtonut valokuvat ja valokuvausvälineet, vaikka niistä en ihmeemmin kenenkään kanssa ole koskaan jutellut, mitä nyt emännän kanssa ;-), saati nuoruudessa omistanut, sen enempää niistä tiennyt, jos nytkään paljoa sen enempää. Etenkin Polaroidkuvat ovat sellaisia viekoittelevan rouheita, vintagehenkisiä, joista löytyy erittäin tarkkapiirtoisista kuvista, aivan suttuisiin ja kehitysvirheellisiin kuviin asti. Sellaisista suttuisista ja epätarkoistakin kuvista löytyy  mystisen maaginen tunnelma joka kietoo pauloihinsa, jollaista ei digikameroilla suoriteta. Älypuhelimet ym. kamerasovellutuksetkin kalpenevat tasapaksussa polaroidkopiotunnelmassaan reippaasti alkuperäisten kuvien rinnalla.

Sarjan aloittaa ehkäpä tällä hetkellä laadukkain polaroidkamerani, Polaroid Image Pro, pikakuvakameroiden aatelia. Kameran sain muutaman euron hintaan kirpputoreja kierrellessä, niin kuin useimmat polakamerani. Nimestään huolimatta tämäkään lelu ei tee heti kuvaajasta proota, kuten ei laitteet tai lelut noin yleensäkään.

Kamera imee sisäänsä spectra-filmiä, jonka saatavuus vaihtelee. Löytyy kyllä, kunhan hieman näkee vaivaa. Hinnaltaan filmi/10kuvaa on 20€ ylöspäin, joten ihan halpa harrastus tämä ei ole, vaikka pääasiassa omat polat ovat lelukameraosastoa, on polaroid-kameroihin soveltuva filmi poikkeuksetta tyyristä.
Kuvan koko kehyksineen 101 x 103mm. Ilman kehystä kuva-ala on 90 x78mm, eli hintsun verran kookkaampia kuvia, millaisiksi polan kuvat tavallisesti käsitetään.
Polaroid Image Pro kamerasta löytyy:

-automaatti tai manuaalikuvaus
-LCD -näyttö manuaalivalikolla
-manuaalitarkennus
-pitkä valotusaika
-päällekkäisten kuvien mahdollisuus (max 5 kuvaa)
-ajastin
-valotuksen kompensaatio kirkkaalle taustalle
-laadukas valotusautomatiikka ja tarkennus
-tarkennuksen etäisyys näkyy etsimessä (erittäin harvinainen ominaisuus kamerassa, ei löydy esim. uusista digijärkkäreistäkään)
-tarkennuksen äärettömään lukitus
-automaatti salama / salama pois
-"intervalo meter", kamera ottaa kuvia asetetulla aikavälillä ja sitä voi käyttää yhdessä ajastimen kanssa.


Tässäpä vielä muutama kuva kesältä 2009.

Typsyjen mehuhetki


MAN


Kajo


2 kommenttia:

  1. Nättejä kuvia! Piti huutaa huuto.netistä samanlainen kamera, oli vain lähtöhinnalta sen verran kallis että jäi huutamatta tämän hetken rahatilanteen vuoksi. Ennestään löytyy yks 600 sarjan kamera.

    VastaaPoista
  2. Kiitti! Jokunen ihan onnistunutkin räpsy löytyy kuvakasan seasta. Itellä on kanssa muutama 600 filmiä imaseva pola hyllyssä, niistä myöhemmin lisää. Polailu on mahti hommaa, vaikka vähän tyyristä, eikä kuvalaatukaan kaikkia kiinnosta. Mut mageeta o. Koskaan ei tiedä millainen kuvasta loppujen lopuksi tulee. :)

    VastaaPoista