torstai 29. maaliskuuta 2012

Kevättä rinnassa, seinillä töhryjä, maassa koiranpaskaa...

Aivan mahtavaa havaita lisääntyvä valoisuus, päivä on nyt pidempi kuin yö. Kevätpäiväntasaus on tasattu ja matka jatkuu kohti termistä kevättä, kesää ja yötöntä yötä. Perinteiset kevään merkit ovat silmiinpistäviä. Lumi sulaa vauhdilla ja lätäköt loiskuvat. Muuttolinnut saapuvat taas pohjolaan ja lumen alta paljastuvat mahti kasat kevättä, eli suoraan sanottuna jokseenkin sieraimiin koskevat kasat koiranpaskaa. Vai pitäisikö sanoa ihmisten jätökset...ovathan ihmiset vastuussa lemmikkiensä päästöistä, eikä Paavolan purudan löydöksetkään pelkästään eläimiin viittaa.

Tänä keväänä on ollut yllättävän vähän kakkakeskustelua paikallislehdissä. Sanoisinko, että paskaan nähden liian vähän?! Mutta jo pikkuhiljaa lähes perinteeksi juurtunut tagien, töhryjen vai miksikä noita nyt kukin haluaa kutsua, tulo on saanut jälleen hieman palstatilaa. Muiden muassa paikallislehden lyhyissä (tekstiviestit) onkin ollut jos jonkinmoisia kommentteja. Sanoisinko, että paskaan nähden yllättävän paljon?!25.2.2012 Tästä se lähti.

2.3.2012
Mikä jottei harmaa betoni kaipaa aina koristusta, ehdotus on mitä mainioin! Olematta kuitenkaan mikään asiantuntija, vaikka Mikakin sitä viittaa koitti hartioilleni joskus nostaa, kerron noviisina pienen nettiselailun perusteella tagin olevan varsin suuri osa graffitia. Itse erottelisin tagin ja tagitöhryn selventämään asioita. Mutta en osaa sanoa missä raja kulkee. Jos oikein miettii mikä tuossa on virhe, on se se, että töhryt oli tehty väriliidulla tai vastaavalla, ei spray-maalilla. Tai sitten spray-maalitöhryt oli puhdistettu ennen seuraavaa päivää ja paikalle oli ilmestynyt liitutöhryjä. :-)


4.3.2012
Niinpä, myös aika moni niistä ei ole luusereita. Samanlaista sakkia kuin vaikkapa peruskoulun koulunkäyntiavustajat. Monta mahtuu junaan, mutta sillä kenellä on eniten lihaksia on myös eniten uskottavuutta. Joten se joka pinkoo koviten karkuun eikä jää kiinni on kovin kingi. Maailma on ihmeellinen paikka, o.


6.3.2012
Asiaa! Forssaan ei tällä hetkellä taida mahtua muuta kuin Forssa on Suomen lapsiystävällisin kaupunni! Teini-ikäiset ja nuoret aikuiset ovat ongelma, Forssaan kaivataan lisää eläkeikää lähestyviä varakkaita senioreita. Ehkäpä...

10.3.2012
Kyllä seinän kustannukset ovat huomattavasti pienemmät, tosin seinällä tuskin lopetetaan töhryjen ilmestymistä, vaikka sillä voisi olla töhryjä vähentävä vaikutus. Mahdollisesti voidaan ehkäistä, ettei lapsista tule youngstereita ja he osaisivat maalata lailliseen seinään jos sellainen olisi, eikä kadulle, kun seinää ei ole. Kyllähän ne eri asioita ovat, vaikka graffiteja kumpikin: värikäs spraygraffiti ja tagi.

13.3.2012
Ei kai kukaan pöhkö mene uskomaan tai luulemaan, että seinä lopettaisi laittomat töhryt, sehän olisi älyn aliarvioimista. Maalaisjärkikin sanoo, että jos laillista seinää ei ole, on turha kai pelottelulla ja "valvonnalla" koettaa saada nuorisoa olemaan töhrimättä. Jos ei anneta mahdollisuutta maalata laillisesti, on kasvatukselliset keinot aika suppeat. 

16.3.2012
Samaan törmännyt internetin ihmeellistä maailmaa selatessa. Asiaa! Tietysti poliisia pitää kuormittaa entisestään. Jos sunnuntaina poliisin saapuminen kestää lähemmäksi 3 tuntia, voi vain miettiä mitä se mahtaa olla piskuisen käpykylän resursseilla ilmiantojen jälkeen. En uskalla edes arvailla.

17.3.2012
:D Paskaan päättyi nämäkin viihdyttävät, joskin asiallisetkin lyhyet. Aivan kevät-teeman mukaisesti. Kyllä meidän pitää kieltää, sillä nimenomaan kieltämällä ja rangaistuksilla ja ilmiannoilla on selvästi positiivinen vaikutus. Me ja noi paskat!


Jokunen lyhyt saattoi vilahtaa ohi silmien, enkä niitä tänne saanut. Kokonaisuuden kannalta pieni missi. Onpa noita töhryjä ollut käpykylän seinillä aiemminkin, ihan hirvittävyyteen asti, eikä niistä kaikista suinkaan lehtiin kirjoitella. Seuraavassa muutamien vuosien takaa sinisiä myheröä silmille.Kuten aiempina vuosina, koiranjätökset löytyvät aina keväisin kutakuinkin samoilta tienpientareilta aina haitaksi asti. Töhrijät sen sijaan ovat valikoivempia, silloin tällöin yön aikaan töhryjä voi ilmestyä minne tahansa. Tässä kuvia alkuvuodelta 2009, jolloin paikallisen ravintelin ikkunoihin huurustui kenties joidenkin youngstereiden (kuten lyhyissä mainitaan) tahrat haitaksi asti. Tapaus ei suinkaan ole ainutlaatuinen tahra käpykylämme imagonkiillotusvimman sivussa.Kyseinen ravintelin töhrintä nousee mielenkiintoiseksi, ei pintojen uudelleen decoreerausen, vaan paikalla olevien valvontakameroiden vuoksi. Yllätyksekseni, en ole päässyt lukemaan yhtäkään juttua käpykylämme töhrijöistä, jotka olisivat jääneet teoistaan kiinni, vaikka paikalla on ollut valvontakoneisto. Eikä niitä juttuja korviinikaan ole kiirinyt. Pelkkä kamerahan ei riitä. Onhan sitä yritetty mm. Tölön koulun vartioimiseksi. Harmiksi paljastui valvonta falskiksi valtoimenaan roikkuvien kameran sähköjohtojen vuoksi, jonka jo pikkulapsikin osasi huomata. Missä mättää, minne mennään, aika näyttää. Töhrijöiden ja valvontakoneiston rahkeet vastakkain, kissa ja hiirileikkiä koko tyynni.
 
Joku on halunnut kertoa olevasa likaneäpärä.

Maija on vasikkapelle. Hmmm. Olen kumminkin jonglööri. Mutta tässä on tainnut käydä sama vanha lapsus, joka käy helposti alakouluikäisille. He eivät monestikkaan osaa erottaa pelleä ja jonglööriä toisistaan.

Nyt on fuckista tullut vasikkapelle. Maalaaja ei ole oikein osannut päättä kuka vasikkapelle oikein on. Onkohan kyseessä mahdollisesti surullisen kuuluisa hyper vagina?!


Tässä vielä tämän kevään saldoa. Muutama kuva lyseolta sekä muutama koskisillalta. Olenkin tainnut saada osan kurasta, se ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun pojilla on kakkahätä. Mutta miksi ihmeessä maalauksesta Maija-teksti maalattiin samalla värillä yli jo heti pian muutaman päivän kuluttua. Kaiku ja tiedusteli asiaa muutamalta asiantuntijalta ja saikin pian muutamia kaikuja. Basson forumilla oli käyty holjaa debattia, johon Maija oli liitetty. Kuulopuheiden kiirunaa ja kaiken maailman moponpörinää, johon ei päässyt kunnolla mukaan, joskaan ei kai tuohon kyytiin nyt kukaan halua. Aloin tietysti selaamaan kuvien päivämääriä ja basson viestien päivämääriä, jos en aivan vainoharhaiseksi heittäydy, kuten forumilla joidenkin toimintaa kommentoidaan, on tapahtumien välillä yhteys. :D Onhan noita tarinoita ja yhteensattumuksia, ihmettelen vain miksi Maija on tuohon soppaan vedetty?? Oman turvallisuuden säilyttämiseksi, jos tähänkään asti turvassa on ollut, jätän tämän asian puntaroimisen tähän. Ja takaisin asiaan.

Aika ajoin, joskin hyvin harvoin,  kaupunki suuntaa resursseja  töhryjen poistoon,  umpimähkään ilman varsinaista puhdistus-strategiaa. Pääasiassa puhdistukset on suunnattu paikoille, jossa maalaukset ovat pienemmän ihmisväen silmien ulottuvissa. Onpa rahaa ollut käytettäväksi niinkin, että paikat jotka on portilla suojattu ihmisten kulun estämiseksi, on puhdistettu ehkä kaikkein vimmatuimmin. Näistä maalauksista ei ole ollut muuta kuin esteettistä haittaa ei kenenkään silmille. Eikä töhryjen tasokaan ole vaikuttavana asiana. Missä mättää, minne mennään, aika näyttää.Tässä pestään lamminrannan alikulkutunnelin seiniä kesällä 2008. Pitkäänhän tunneli ei harmaana pysynyt, vaan sai jo aika pian samana vuonna ensimmäiset värikkäät töhrynsä. Sen sijaan rahat kankkulan kaivoon ja luonto kiittää tietysti luontoystävällisistä puhdistuskemikaaleista. 

Tässäpä yhdenlainen kevään avaus, onnesi niitä on moneksi. :D4 kommenttia:

 1. Hirveetä paskaa päivittelet. Ei tarviis joka kerta foorumeilla huudella kun päivität. Lukijat tulevat sillä että kirjoitat jotain mielenkiintoista, ei sillä että spämmäät joka kerta kun olet arvostellut jonkun forssalaisen pennun tägin maisteriraatisi kanssa. Kiitos, ja anteeksi, en tule enää ikinä painamaan linkkiä sivullesi.

  VastaaPoista
 2. Asiaa, paskaahan tässä. Kato, ne on ne katutaiteen keinot käytössä, ei paljon muilta kysellä. Onneksi en ole ainoa mestarihuutelija näillä asteilla. =) Kiitos sinulle tähän astisesta ja informatiivisestä viestistäsi. Ilman sinua maailma olisi paaaljon kuivempi kikkare.

  VastaaPoista
 3. Haha. Hyvää matskua. Tästä megapäivtyksestä sai hyvät naurut. Rispektiä noista kolmesta viimisestä kuvasta! Pikkukaupungissa tollasten kuvien kuvaaminen ihan toista mitä täällä treellä. Paikoja pestään usein, joten kuvaustilanteita riittää.

  VastaaPoista
 4. Voih, jossei kiinnosta miks ees klikkaa linkkejä. Kumminki kauhee tarve kommentoida. :D Ens päivitykseen uudet kommentit kun ei sun tuu enää luettua tätä blogia. Tietty kaverit voi palkata siihen homman kun keikkaa kaasuttaa niin paljo ettei itte ehdi. :DD Viihdyttävä ja mielenkiintoinen blogi!

  VastaaPoista