maanantai 23. toukokuuta 2011

Viksbergin vesitorni ennen ja jälkeen puhdistusten

Usein hieman syrjemmässä, kauempana asuinalueista ja silmistä löytyy graffitigallerioita. Aivan kuten täällä Fogessa on Viksbergin vesitorni toiminut pauttiarallaa vuosikymmenen enemmän tai vähemmän graffitimaalareiden galleriana. Kaupungista uupuu laillinen maalauspaikka ja se varmasti osaltaa näkyy seinillä. Jotkut lukijat voivat muistaa 2000-luvun alkupuolelta mm. FnT -possen tai fanien maalaamia FnT (Foge ja Tammela rap porukka) piissejä. Eipä torni ole tuonkaan ajan jälkeen maalaamattomaksi jäänyt, sillä torni on ehditty pestä useampaan otteeseen, eikä sitä voi olla huomaamatta, kun tarkastelee pikkuhiljaa pesuista murenevaa vesitornin betoniseinää.

Asiaa seuranneena mieleen on jäänyt kysymyksiä, voisiko kaupungilla olla tärkeämpiä rahareikiä tai muita näkyvämpiä puhdistuskohteita? Onkohan puhdistusten kohteet huolella järjellä ajateltuja, sillä Viksbergin vesitornintienoo on aika vähän liikennöity paikka. Satunnaiset lenkkeilijät ja ratsastajat näkevät välillä muutakin kuin harmaata betoniseinää, onko se huono asia? Voisiko puhdistuksiin kohdistetut varat käyttää siten, että niillä vähennettäisiin puhdistuskuluja? Hyvä sijoitus tuottaa tulosta, nyt rahat syydetään kankkulan kaivoon.











Tämäkään galleria ei ole pysynyt puhdistusten jälkeen puhtaana. Usein monen muun kaupungin mallin mukaan maalaajien ja pesijöiden välille kehkeytyy kissa ja hiirileikki, jolle ei ikävä kyllä tunnu löytyvän järkevää loppua.


2 kommenttia:

  1. Pilven päällä hengaileva bisnesmies on hieno. Maalaatko itse?

    VastaaPoista
  2. Välillä jotain pientä, mutta vain laillisia juttuja. Tuotoksiani tulee nähtäville jossain vaiheessa.

    VastaaPoista