perjantai 20. toukokuuta 2011

Valokuvaus: Kutomon kaikuja kaikukameralla

Välistä tulee kuvattua ympäristöä eri vinkkeleistä ja mentaliteetilla. Tähän päivitykseen keräsin muinoin ostamani  Lomo Supersampler kameralla näpsittyjä räpsyjä lempialueestani Fogen kutomontienoilta. Kädet eivät olleet kuvaushetkillä vakaat, eikä sitä voi olla huomaamatta kuvista. :)) 

Supersampler, jota leikkisästi kutsun nelisilmäkameraksi -foureye, tallettaa 4 kuvaa/2sekuntiin tai 4 kuvaa/0,2 sekuntiin. Kamerasta puuttuu perinteinen etsin ja sen tilalla on 4 etsinrajaa. Niinpä tälle kameralle sopisi nimeksi myös intuitiokamera. Kuvien rajaus neljään samankokoiseen osaan rikkoutui kehnosti asetellun filmin ja/tai latauksen vuoksi. No, aina ei voi onnistua ja voiko 50€:n kameralta ihmeitä odottaa. Kuvia kumminkin ja harva kaiku toistaa identtisesti toinen toistaan.  


 
Sähköinen kutomon voimalaitos, jonka tulevaisuudesta tällä hetkellä kovasti keskustellaan. Muuntuuko voimalaitos tulevaisuudessa visioiduksi konserttisaliksi? Raha ratkaisee, kuten apinainen kapina julistaa eräällä seinällä.


 
Kutomon vesitorni. 


 Puuvillakadun kapean osan kaunis ikkuna. 
Kutomon pääty. Kyseisessä osassa sijaitsee nykyisin lounasruokapaikka, jumppamesta, lastenmaailma, ym. Senioreille kaavaillaan laajempia palveluita. Kohta vasarat paukkuvat tällä hetkellä tyhjyyttä ammottavissa tehdassaleissa.


 
Ainut jäljellä oleva Vigsbergin Pytinki, joka oli jäädä rahan alle. Pienessä tehdaskaupungissa kauppoja alkaa olemaan jo sen verran paljon, että edellinen supermegamarket oli jyrätä vanhaa ja arvokasta rakennuskantaa. Nyt kohta vuosikymmenen asumattomana seissyt pytinki kaipaisi nopeasti uutta toimintaa, ennen kun rapistuu arvottomaksi kuten liian moni vanha ja kaunis rakennus.
3 kommenttia:

 1. E#ikö se viiminen pytinki sais olla erellee asuntoina?

  VastaaPoista
 2. Miksei vois tehrä asuntoja pytinkiin erellee?
  Siihe olis paljon tulijoita.
  Kokeilkaa eres!

  VastaaPoista
 3. Samoilla linjoilla. En tidä onko sitten kosteusongelmia, vai mikä on kun talo vaan seisoo tyhjänpanttina. Oli tossa muistaakseni puoli vuotta sitten Vorssan Lehresä jurrua, et jotain kokousta tai vastaavaa suunniteltais et saisivat jotain ajatuksia aikaseks, et mitä toimintaa tuohon rakennukseen voisi tulla. Saapa nähdä, ei näytä Renorilla olevan palava kiire tuon asian hoitamiseksi. Voi olla kannattavampaa pitää kiinteistöä tyhjillään. :-)

  VastaaPoista