torstai 29. toukokuuta 2014

Antigraffiti

Tänään ryöpsähti ruokapöydässä sushit ja riisit suusta, sen verran hilpeää oli ja muistoja tulviva hetki. Lueskelin nimittäin päivän lehteä ja viimeisen aukeaman parhaita paloja. Viimeinen sarjis Pertti Jarlan Fingerpori sai viimein sormet taas näpyttelemään pikaisesti  blogiin hivenen tajunnanvirtaa.

Tämä kevät on ollut muihin keväisiin ja vuosiin verrattuna varsin erilainen, no ainakin tässä käpykylässä. Nimittäin paikalliset graffitit ovat saaneet osakseen poikkeuksellisen paljon antigraffiteja.

Antigraffitia voi mielestäni olla monenlaista, ei pelkästään sarjakuvankaltaista töhryä. Niin uskomatonta kuin tosi ja vesi on, on stripin meno täysin reaalimaailmasta. Eipä tarvitse ottaa montaakaan pyörän polkimien polkaisua kun saapuu entuudestaan aika ruman tägin luoksen, josta on tehty entistäkin rumempi töhry. Eikä tägeissäkään sinällään mitään vikaa, jos on taidolla tehty, vaan hervemmin tässä kylässä on. Eipä sitä kyllä noita siivousyrityksiäkään ilolla katsele, tuplasti suurempia söhrittyjä pintoja. Tuplasti?
Kerran muinoin katselin erästä suurta muuntamokoppia ja sen tageja mietiskellen, että mitenköhän kauan nuokin tuossa saavat olla. Yllätyksekseni jo seuraavalla viikolla teksteistä oli "puhdistamalla" muotoiltu suuri töhry, joka muistutti vahvasti sikaria polttavaa sikaa. Puhelin naureskellen eräälle tutulle asiasta, ja että menisin vielä joku ilta vahvistamaan töhryä muutamalla viivalla paremman hahmottumisen varmistamiseksi. Jäi kuitenkin tekemättä.. Boksi maalattiin vaaleanharmaaksi, kunnes pinta sai jälleen uusia tageja, jotka koristavat pintaa vielä edelleen vuosia sitten ilmestymisensä jälkeen.

Noita koppeja voisi ilolla maalailla paremman näköisiksi, mutta tokkopa sitä jaksaa olla aina se aloitteen tekevä osapuoli. Olisi ilahduttavaa nähdä miten tässäkin käpykylässä yritykset ja yksityisetkin tahot lähtisivät reippaasti kehittämään ympäristöä, mutta onhan tietysti helpompiakinn ratkaisuja. :)

Tänä keväänä on saanut huvittuneena seurata graffiteihin kohdistuneita antigraffiteja, eli jopa varmasti graffitipiireissä töhryiksi miellettäviä, lähes kirkkovenettä yms. muistuttavia vinkuroita, joita on ilmestynyt ihan kelpojen teosten päälle. Tosin värivalinta on ollut niinkin hyvä, ettei duuneista saa oikein mitään selvää, enkä edes jaksanut muutamaa vilkaisua pidemmäksi aikaa jäädä jälkiä tavaamaan.
Siinä on varmasti poijjiilla ollut onnistumisen riemua. :D

2 kommenttia:

  1. :D Oli muuten tuolla heikan vesitornilla sotkettu piissejä kämäsellä harmaalla. Onkohan kyseessä sama paikka? Tänään käytiin aamusta samassa paikassa, jolisko olis tullu piissejä sotkujen tilalle. Mitä vielä, samat alpot rääppiny seinille kuraa. Värit räikeemmät, nyt saa selvää. :DD Onkohan lukenu sun blogia. :D Kaveri sai kauheen naurukohtauksen. Ei silmän iloo mut jos haluaa nauraa kannattaa käydä katsomassa. peukkua blogista!

    VastaaPoista
  2. Joo, vesitornilla oli ainakin aiemmin harmaalla töhritty. Onhan se mahdollista et o näitä pläjäyksiä luettu. Näyttää muuten siltä, että alpous on mielentila, asenne ja henkinen taso. Jokaiselle on paikkansa maailmassa, vaikkakin sitten... :D

    Kiitti peukusta.

    VastaaPoista