lauantai 14. tammikuuta 2012

Letraset FlexMarker

Blogin alkumetreillä mölinöin muutamat kevyet päivitykset Letraset Pro- ja AquaMarkereista. Kyseisistä tusseista voi lukea lisää päivityksissä Letraset ProMarkerit sekä Letraset ProMarkerit Vol. 2.

Tällä kertaa sijan saavat Letrasetin tussiperhettä kasvattavat Letraset FlexMarkerit. FlexMarkerit eroavat Pro- ja AquaMarkereista jonkun verran. Tusseista löytyy ProMarkereista tuttu leveä vinolattakärki laajempien pintojen värittämiseen. Toinen pää on Letraset tusseissa uusi tuttavuus, nimittäin sivellinmäinen joustava huopakärki, jolla onnistuu tussaamaan vaihtelevan paksuista jälkeä, riippuen kuinka paljon tussia pinaa ja missä kulmassa suhteessa paperiin. Brush huopakärjellä saa eläväistä jälkeä vaivatta. Väri on alkoholipohjaista kuten ProMarkereissa. Transparen väreinä toimivat myös päällekkäin luoden erilaisia värejä ja sävyjä, riippuen käytetyistä väreistä. Tussit toimivat paperilla, pahvilla, asetaatilla (piirtoheitinkalvo), lasilla, puulla, metallilla ja muovilla. Kyseistä tussia löytyy 72 eri väriä. 12 kpl:n tussipaketissa mukana blender, jolla onnistuu värien häivytykset ja liu`ut.

Pätevät tussit kokeneemmankin töhrijän käyttöön. Paperiksi kannattaa valita tavanomaisen ohuen tai huokoisen luonnoslehtiöparin sijaan paksua sarjakuville tai illustraatiokynäilyille tarkoitettua paperia. Pauttiarallaa 130-250g/m² paperi on aika passelia. Kannattaa toki valita Letrasetin omia lehtiöitä, joiden paperi on käsitelty kestämään alkoholipohjaisia värejä Ohuemmalla ja huokoisella paperilla väriä menee hukkaan, värit leviävät ja viivan jäljestä tulee helposti turhan röpelöinen. Tietysti leviäminen ja röpelö jälki voi olla hienoa. :)

Loppuun vielä muutama luonnos, joihin katutaide ja elämä ovat antaneet innoitteensa niin tyylillisesti, kuin aiheellisestikin ja joissa sivellinkärkeä ja blenderiä on hieman käytetty. Vaatii vielä paljon reeniä, ennen kuin on riittävän fleksi FlexMarkereiden käyttäjä.1 kommentti:

  1. Todella nättejä tussailuja! Sain tollasen 12 tussin paketin joululahjaks ja täytyy todeta et hyvät tussut on.

    VastaaPoista