torstai 17. marraskuuta 2011

Kuvataidekoulun katutaideryhmä: Omakuva

Aiemmin tuossa blogin alkumetreillä kesäkuussa esittelin Forssan kuvataidekoululaisten lyhytkurssilla toteuttamia stencilöintejä. Tällä kertaa sijan saavat uuden, ensi kertaa syksyn alussa aloittaneen katutaideryhmän oppilaat. Ensimmäistä kertaa fogessa järjestetty katutaideryhmä veti oppilaita ryhmän täydeltä. Mikä on omiaan kertomaan, että kyllä käpykylästämme katutaiteesta kiinnostuneita nuoria löytyy, kun sellainen mahdollisuus tarjotaan ja näkyyhän se jo katukuvassakin. Todella hienoa, että tällainen mahdollisuus suodaan nuorisolle, mitä enemmän aktiviteetteja, sen vähemmän aikaa pahanteossa. :-) Katutaiteesta kiinnostuneita löytyy varmasti enemmänkin. Joillekin kuvataidekoulu antaa mahdollisuuden oppia ja purkaa luovuutta, toiset etsivät sitä muualta. Kaupunkimme tarvitsisi laillisen maalausseinän, jotta jokainen voisi purkaa taiteellisia intohimojaan. Se olisi myös kouluille oiva uusi kuvataiteenluomispaikka, joka olisi omiaan tuomaan uusia ulottuvuuksia kuvataideopetukseen. Laillisen maalauspaikan uupuminen kaupugistamme on kyllä suuri aukko nuorisolle tarjottavissa virkistys ja harrastuspaikoissa, kasvatuksellisesta näkökulmasta puhumattakaan. Tällä hetkellä muut pinnat täyttävät aukon, eikä kasvatukselliseen näkökulmaan haluta panostaa sen edellyttämällä tavalla. Rahastahan seinän saaminen tuskin on kiinni, sen verran järjettömän utopisiin kohteisiin rahaa tunnutaan syytävän.

Mutta takaisin aiheeseen. Tosiaan, kuvataidekoulussa on perinteisesti toteutettu kerran vuodessa omakuva. Niinpä myös katutaideryhmäläiset pääsivät luomaan itsestään persoonallisia omakuvia, joista enemmän Forssan Lehdessä.


Forssan Lehti 29.10.2011Sadetta on saatu yllättävän vähän, vaikka ketäpä kurassa tahtoisi tarpoa. Sateen määrä kuitenkin vaikuttaa töiden värikkyyteen. Tässä tällä hetkellä eniten väriä saanut omakuva. Mikäli sade ei tunnu riittävän, saattavat työt saada väritystä muilla keinoin. Päivitän tätä postausta vielä tuonnempana muutamilla kuvilla, kunhan kalvakat posket ovat saaneet riittävän punan. :)


Edit:

Väriä ja vettä niin, että kalvakat posket ovat saaneet väritystä kunkin oppilaan valitsemalla värimaailmalla, ja vielä sopivasti ennen pakkasia. Keltainen ja kulta osoittautuivat himmeimmin näkyviksi, työt toki toimivat ilman kirkkaita värejäkin. Vielä muutama räpsy ja soli siinä si.


1 kommentti: