tiistai 25. syyskuuta 2012

Polaroid Spectra 1200FFTulipa taas hankittua muutamia uusia leluja hauskuuttamaan vanhan patun elämää. Tässäpä yksi niistä. Koska kyseessä on polaroid kamera, pääsee se polaroidsarjan jatkoksi.

Tämä muotoilultaan futuristinen, lähes start trekmäinen Polaroid Spectra 1200FF kamera putkahti ulos vain vähän aikaa sitten, nimittäin 2001. Kamera imee sisäänsä sitä hieman leveämpää image/spectra filmiä. Salama laukoo joka kuvaushetkellä, mikä ei oikeastaan ole kovinkaan hyvä juttu. Herkkä filmi ylivalottuu herkästi, mutta aina voi kikkailla salaman himmeämmäksi tai kokonaan peittoon. Kamerassa kaksi tarkennusmodea; 0,6-1,20m ja 1,2m-∞ (äärettömään). Sanoisin, että tämä kamera on parhaimmillaan käyttämilläni mustavalkofilmeillä, salama peitettynä hämärässä valossa. Harmi ettei kamerasta löydy tummennus/vaalennus-säädintä. Sanovat, että 100mm f/11.5, 2-elementin muovilinssi kuvaa laajemmin, mitä useimmat muut polaroidlinssi. Metallinen linsinsuojus liukuu linssin suojaksi, kun kameran sulkee kokoon.

Ihan vekkuli futuristipola pieneen kokoelmaani. Edukaskin vielä, 10€ hinta ei paljon päätä huimaa 20 €/8kuvan filmipaketin rinnalla. :P

Tässäpä vielä muutamia kokeiluja vahvassa päivänvalossa, sisällä salamalla sekä ilman salamaa. Filmierissä on selvästi aika suuria eroja, tai erot tulevat ainakin tällä kameralla hyvin esiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti