lauantai 16. kesäkuuta 2012

Katutaideraati: töhrijä pölyssä?

Vuosina 2008-2009 tuli mielenkiinnolla ja hymyssä suin seurailtua Fifi:ssä ilmestyneen töhryraadin toimintaa. Koska idea on mitä mahtavin, siis töhryraati, eikä pyörää kannata keksiä uudestaan, on allekirjoittanut muokannut omanlaisen pyörän, eipä kovin pramea tai krominen, verrattain Fifin raatiin, mutta käpykylän mittakaavan mukainen, kolmehenkinen katutaideraati.

Raati on muuttuva, minne lie Tarzani kesäiseen viidakkoon kadonnut pitämään valtaansa. Taustalla on ollut kuitenkin kärkkymässä LadaMan, joten uusi henkilö voi parhaimmillaan piristää raadin antia. Kaiku ja blogin katutaideraati koostuu henkilöistä: LadaMan, Ulla Dulla, Gillan sekä C48. Iältään raatilaiset ovat 18-49 vuotta. Kahdella raatilaisella on aiempaa graffiti-/katutaidetaustaa. Koska katutaide on usein kaikkien ihmisten nähtävillä ilman, että heiltä mitään kysytään, on raadissa hyvä olla mukana henkilö joka ei graffitikulttuurista omien sanojensa mukaan mitään ymmärrä, mutta jo ammattinsa puolesta ymmärtää kauneutta ja harrastusten kautta taidetta. Olemmehan jokainen oman ympäristömme arvioijia kaikkine mainoksineen, rakennuksineen, puistoineen, taiteineen ym. juttuineen, siksi myös katutaidetta pitää arvostella.

Fifi:n sanoin "Jos katutaide on taidetta, sitä tulee arvostella."

Katutaideraati arvostelee kaiku ja blogin sattumanvaraisesti valitsemien kuvien töhryjä aika ajoin. Raati ei lähde moralisoimaan minne katutaidepläjäys on sijoitettu tai arvostelemaan kuvien laatua. Teosta arvioidaan asteikolla 1-10. Jokainen raatilainen arvostelee töhryjä omin sanoin tietämättä toistensa arvioista ja tuntematta toinen toistaan, jolloin he eivät pääse vaikuttamaan toistensa mielipiteisiin.
LadaMan: "Idea on ihan hyvä. En vain ymmärrä miksi kirjaimien pitää olla tuollaisia vänkyröitä joista ei saa miään selvää. "Tyyli" on pyllystä. Onko töhryjä pölyssä vai töhrijä pölyssä? :) Lopputuloksesta päätellen sekä että. Idean huonolle toteutukselle 3 pistettä."


UllaDulla: "Haha hyvä TOY =). pitkästä aikaa wäkkiä pökälettä. Reverse graffiti ideana hyvä, vaikkei mikään uus juttu, vaihtelevaa kumminki. Mut tää kalpenee jopa naapuritalon pikkutyttöjen konepeltipiirroksille. Lettereist tulee mieleen ekat tägit ala-asteen vihoissa. Oltiin niin maan perkelee kovaa äijää rinnat rottingilla. Ymmärrettii graffiteista vähemmä mitä tänä päivänä sama ikäset enenrgiajuomapommit.  Hyvä et tekijä on tajunnu harjotella pölyyn eikä täggänny seinää. 4 pisteen peukutus "Gillan: "Juu, ei aina tarvita maalia! Katutaide on parhaimmillaan oivaltamista ja tässä on pieni vivahde hyvää oivallusta. Pölyyn piirrettyä viivaa.
Linjat ja muodot ihan jees, en saa kyl mitään selvää mut ei aina kai tarviikka. Hymiö kruunaa työn.
Karskia, kursailematonta ja pointseja semmonen 7."


C48: "Kalligrafisesti hyvin alkeellinen kirjoitus. Graffiti tagina vielä kovin huolittelematon. Jäljestä päätellen tekijä on vielä kovin nuori. Tekniikka antaisi tehdä huolitellumpaa jälkeä. Auton likaantunut pelti on hyvä harjoittelupinta. Ja tekeehän harjoittelu mestarin. Hyvälle idealle 3 pistettä"


Yhteispisteet 17, keskiarvo 4,25


Katutaideraati: neon
Katutaideraati: Blind Justice
Katutaideraati: Nooooooot Again sinistä
Katutaideraati: sinistä seinässä
Katutaideraati: kuolaava kuningas ja muita lärvejä
Katutaideraati: tykkiä turkoosia ovessa?
Katutaideraati: lick it up
Katutaideraati: myrkyllisen merkillinen pilvi
Katutaideraati: valkoinen tagi

6 kommenttia:

 1. hehehe. lelut. Ettehän te tajua juurikaan mistään mitään :D. Itse tägejen taiteellisesta arvosta olen suunnilleen sitä mieltä,että PASKAA & EI JATKOON, mutta,että ihan analysoimaan jotain pölyyn tägäystä? Vittu te olette PSYKOOSISSA koko posse! Odotan innolla uusia päivityksiä (tähän peukkuhymiö)

  VastaaPoista
 2. Kiitos syväluotaavasta ja lähes psykiatrisesta analyysistä. άλφα Onneksi huumorintaju on syvältä, mutta kaivettavissa...kyllä se siitä si. :)

  VastaaPoista
 3. katos vaa wäkki tompan rohkee tagi arvosteltavana. sehän on parempi tägään kun räppää. =)

  VastaaPoista
 4. Nyt alko kiinnostaan. Kukas tää wäkki tomppa sit on? :)

  VastaaPoista
 5. Eka anonyymi se siellä huutelee omiaan. Kuva vittu on yleensä kiinnostunu jonkun nobodyn psykoosiläpistä? haha. Itse olen tageista sitä mieltä, että löytyy liikaa kuten kuvan paska, taitellista kalligrafiaa ja siltä väliltä. On toi sitten taiteellista tai ei, täyttä paskaa ja opettelis riimitteleen ennenkun menee nolaamaan itsensä.

  VastaaPoista
 6. AAhahaha ei helvetti. toi on samaa sarjaa sen räppien kans ei paljoo taso päätä huimaa

  VastaaPoista