sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Katutaideraati: myrkyllisen merkillinen pilvi

Vuosina 2008-2009 tuli mielenkiinnolla ja hymyssä suin seurailtua Fifi:ssä ilmestyneen töhryraadin toimintaa. Koska idea on mitä mahtavin, siis töhryraati, eikä pyörää kannata keksiä uudestaan, on allekirjoittanut muokannut omanlaisen pyörän, eipä kovin pramea tai krominen, verrattain Fifin raatiin, mutta käpykylän mittakaavan mukainen, kolmehenkinen katutaideraati.

Kaiku ja blogin katutaideraati koostuu henkilöistä: Tarzani, Ulla Dulla sekä C48. Iältään raatilaiset ovat 16-48 vuotta. Kahdella raatilaisella on aiempaa graffiti/katutaidetaustaa. Koska katutaide on usein kaikkien ihmisten nähtävillä ilman, että heiltä mitään kysytään, on raadissa hyvä olla mukana henkilö joka ei graffitikulttuurista omien sanojensa mukaan mitään ymmärrä, mutta jo ammattinsa puolesta ymmärtää kauneutta ja harrastusten kautta taidetta. Olemmehan jokainen oman ympäristömme arvioijia kaikkine mainoksineen, rakennuksineen, puistoineen, taiteineen ym. juttuineen, siksi myös katutaidetta pitää arvostella.

Fifi:n sanoin "Jos katutaide on taidetta, sitä tulee arvostella."

Katutaideraati arvostelee kaiku ja blogin sattumanvaraisesti valitsemien kuvien töhryjä aika ajoin. Raati ei lähde moralisoimaan minne katutaidepläjäys on sijoitettu tai arvostelemaan kuvien laatua. Teosta arvioidaan asteikolla 1-10. Jokainen raatilainen arvostelee töhryjä omin sanoin tietämättä toistensa arvioista ja tuntematta toinen toistaan, jolloin he eivät pääse vaikuttamaan toistensa mielipiteisiin.

Katutaideraadin arvosteltavaksi  nousee tällä kertaa myrkyllisen merkillinen pilvi.


Tarzani: "Minusta graffiti on hieno bubble tyylin näyte. Kirjaimet eivät ole aivan täydellisesti fillattu, mutta ei se niin paljoa haittaakkaan... Onhan kyseessä "throwie". Kaikinpuolin rento outline. Olen itsekin nähnyt kyseisen graffitin ja huomannut että joku oli siihen päälle ehtinyt sinisellä "markettimaalilla" tuhria... Ikävää sillä onhan kyseessä hieno maalaus. Arvosanaksi antaisin 8."


Ulla Dulla: "Tosi merkillisen näköne pökälepilvi. Tossa on perse ilman persereikää, se on niinkun jakautunu persposkien sivuille. Tai sitten toi on persnaamanen, tuijottava persnaama. Jostain syystä en saa silmiä irti tosta. Vähän tossa on kankeutta, jos vertaan noihin muihin samallaisiin pökäleisiin joita on nähny kaupungilla, mut eri värisiin. Hyppää hienosti silmille ympäröivästä harmaudesta. Tää on tölöltä, eikä toi tee tosta gettoparkista yhtään enempää gettoo ku fiksaamattomat skedevärkit, päin vastoin. Iman pökälettä toi mesta tuntus haudantakaselta. Tekikö Masa saman? PS. pistäkää ne kummatki korit ens kesäks kuntoon et siellä jaksaa joskus käydä heittelemässä ja skedekamat kuntoon et kehtaa pyytää kavereita kylään et ne pääsee välissä rullaan, ettei mee ihan viinailuks! :D Ai nii, annan tälle 6 pojoo."


C48: "Viiden pisteen arvoinen maalaus, josta en ikävä kyllä saa selvää mitä siinä lukee. Graffiti sisältää pehmeitä, hieman toisiinsa törmäileviä pilvimäisiä muotoja joista pidän. Valkoinen ulkoreunus korostaa myrkyllisen vihreää maalausta, ilman valkoista reunusta maalaus olisi huomattavasti vaisumpi. Lennokkaan näköistä jälkeä, joka voisi olla hieman huolitellumpaa. Värityksen epätasisuus tekee pinnasta elävän. Graffitit sopivat hyvin rullalautaramppeihin saaden ne näyttämään nuorison näköisiltä, toisivat samalla kivasti väriä ympäröivään harmauteen.  Ei mikään ihan perus maalaus. "


Yhteispisteet 19, keskiarvo 6,3

Edellinen raadin hampaissa pureskeltu teos: valkoinen tagi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti