tiistai 29. huhtikuuta 2014

Kuvataidekoulun katutaideryhmä: Kasibitti mosaiikki

Jeps, niin se päättyy tämäkin koulun kevätkausi ja on aika laukata kevätniityille kirmaamaan. Kevään alkuun sijoittuu myös Kuvataidekoulun loppunäyttely, josta tämä postaus avaa vain katutaideryhmän tuotoksia..ymmärrettävästi katutaidehenkisenä blogina...

Vuoden teemana koko koulussa oli Tiede & Taide, mutta en lähtenyt aivat sitä ensinmäistä ilmiselvää teemaan lujasti sidoksissa ollutta tehtävää ja siihen liittyviä duuneja laittamaan näyttelyyn.

Näyttelyduuniksi valikoitui tänä vuonna mosaiikkiduunit. Työn perusidea löytyi kurkistuksesta 80-luvun peligrafiikkaan. Valmiiksi vahvasti pikseliset kasibitti pelihahmot muuttuivat oppilaiden käsissä katutaiteeksi. Tutut retropelihahmot tai täysin uudet karaktäärit pikselimosaiikkeina kadulla.Duuneja on vielä alkuperäisillä paikoillaan ainakin muutama. Jokunen vaihtanut paikkaa ja omistajaa, jokunen kenties tuhottu, kuten katutaiteelle usein tapahtuu, se ei ole välttämättä pitkäikäistä, mutta se elää kuvina ja muistoina.

Nyt kipin kapin tsekkaamaan karttaan kymmenen punaisella merkittyä spottia, niin saat paremman käsityksen ympäristöstä ja siihen kuuluvasta katutaiteesta, tilan haltuunotosta, myös muiden kuin katutaideryhmäläisten osalta..


Kuvataidekoulun lopputyö- sekä kevätnäyttely on vielä tämän viikon esillä kirjaston yläkerrassa Vinkkelissä. Sinnepä siis katsastamaan myös muiden ryhmien töitä. ;)


2 kommenttia:

  1. Aivan törkeen hienoja! Siistiä nähä että näitä työstetään edelleen kuvataidekoulussa ! Toi 1up oli tosi hauska sen jälkee ku kattellu one united powerin videoita :D mut tosiaa hienoo ja piristävää taidetta

    VastaaPoista
  2. Kehut menee varmaan tekijöille tätä kautta! Kiitti! :)

    VastaaPoista