torstai 6. maaliskuuta 2014

Kuvataidekoulun katutaideryhmä: sketsejä 2

Hieman hiljaista ollut näiden kuviksen katutaideryhmän töiden päivittely tähän blogiin. Syynä varmaan eri projektit jotka ovat vieneet aikaani. Mutta nyt jos hieman ryhdistäytyisi tällä saralla ja kun tuo lukuvuosikin alkaa pikku hiljaa kulkemaan kohti loppuaan on duuneja kertynyt muutamia, joista vähintäin kuvallisen päivityksen saa helposti aikaiseksi.

Tämä tehtävä oli ensimmäinen kyseiselle ryhmälle ja aikalailla sellainen vakkari aloitustehtävä, koska graffiti tulee tai on ainakin tullut ensimmäiseksi oppilaille mieleen kun olen kysynyt, mitä heille tulee mieleen sanasta katutaide. Ehkä helpoiten graffitien pariin pääsee lukemalla ja katselemalla alan kirjallisuutta, sekä duuneja seinillä, niin myös sketsaamalla oma graffitiluonnos.

Iältään oppilaat ovat 10-15 vuotiaita ja monelle pelkkä grafan luonnostelu tapahtuin ensi kertaa. Ihan uutta juttua monelle ja nekin jotka olivat ennen kynää aiheen parissa heilutelleet, saivat varmasti muutamia vinkkejä mitä elementtejä sinne omaan tussailuun voisi ujuttaa.  Jokainen kumminkin koki graffitin eri tavalla jotkut perinteisemmin ja jotkut kokeilevammin ja se näkyy hienosti lopputuloksessa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti