maanantai 8. huhtikuuta 2013

Urbaania tutkimusmatkailua -Hylätyssä tehdasmiljöössä

Päätinpä näin pienen tutkimusmatkailusta ottamani tauon jälkeen tehdä päivityksen yhdestä niistä muutamasta tutkimuskohteesta, joissa on tämän vuoden aikana tullut piipahdettua. Suuntasin Jokioisille erittäin mielenkiintoiseen tahdasmiljööseen. Alueella alkoi toiminta jo vuonna 1804 perustetulla kankipajalla, naulatehtaan muodossa. Kosken partaalle nousi myös vesivoimalaitoa 1920-luvulla ja sen semmoista.

Edelleen miljöössä toimii lankatehdas,  ja vaikka Jokioisten pienvesivoimalaitos lopetettiin kannattamattomana, on se toiminut uudestaan vuodesta 1999 nykyaikaisena vesivoimalaitoksena, jolloin rakennukseen rakennettiin nykyaikainen putkiturbiini.

Alue on ollut jonkun verran ilkivallan kohteena, eikä noin syrjässä katseilta oleva miljöö voikaan kaikilta osin typeryyksiltä välttyä. Muutamia graffiteja alueelta myös löytyi, mutta mielenkiintoisemmaksi miljöön tekee muut seikat...

Aluetta olisi voinut kuvata laajemminkin, mutta jätetään tuo nyt edes hieman mysteeriksi paikaksi... Avaan aluetta nyt näin Polaroidkuvin. ;)4 kommenttia:

  1. Huhu nätit maisemat! Isoa peukkua tälle. Upeit kuvia Siis millä vitulla tollasia kuvia saa, fotari käytös?

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Joo, upea miljöö. Fotarilla rajattu ja hieman korjailtu värejä aidommiksi, kuten kuvissa oikeasti on, koska toi skanneri tekee helposti skannatuista kuvista liian sinisävyisiä. Kuvattu erilaisilla polaroidkameroilla ja polaroidfilmeillä joita ei enää valmisteta. Raree retroo sanos. Ekassa kuvassa hieman kikkailtu emulsion nostolla luonnosvihon sivulle. Että semmosta. :)

    VastaaPoista
  3. Ainoa mikä näissä kuvissa ärsyttää, on juurikin nuo efektit. Tavalliset kuvat on pop.

    VastaaPoista