torstai 22. joulukuuta 2011

TöhrySkaba: voittaja leivottu

Marraskuussa järjestetty ja joulukuun puolivälissä päättynyt TöhrySkaba veti osallistujia ihan kiitettävästi. Skabaan osallistuneilla oli viisi viikkoa aikaa töherrellä mitä mielikuvituksellisimpia kaikuja-teemaisia töitä, vapaavalintaisella tekniikalla. Suurin osa kisaan mukaan otetuista töistä oli yllätys yllätys luonnosmaisia tussitöitä, joskin mukaan mahtui myös muutamia stencilöintejä. Yllättäin skabaan osallistui myös kauniimman sukupuolen edustajia kaksin mitoin, joten propseja siitä! Voittaja löytyi kovan raatilaisten kesken käydyn väännön jälkeen tussitöherrysten joukosta. Muutama "luonnos" jouduttiin tipauttamaan pois kisasta niiden liian suoran ja henkilökohtaisuuksiin menevien viestien vuoksi, eikä törkyjen tasokaan kuulemma päätä huimannut (töhryraadin mielipide). Pois tippuminen siksi, ettei kaiku ja blogi joudu edesvastuuseen kyseisen materiaalin julkaisusta. Siinä myös yksi syy miksi julkaisuun päätyy vain kisan pääpalkitun töhryt.

Unohtakaamme törky ja keskittykäämme töhryihin. TöhrySkaban voittaja ei nimeään halunnut julki, mutta kutsukaamme tätä kauniimman osapuolen edustajaa altterilla Imelä. Töihinsä Imelä kertoi saaneensa kimmokkeen internetistä, ihmisistä, mennestä sekä nykyisestä ympäristöstä.
Töhryraadin yhteenveto voittajan töistä:

Voittaja osallistui kisaan kahdella häkellyttävällä subway luonnoksella. Kiistellyt graffitikohteet on otettu luonnoksissa erinomaisesti haltuun. Töiden tasosta voidaan olla montaa mieltä, mutta raatilaisia työt miellyttivät. Toisessa työssä löytyy kaikuja spraygraffitin juurille New Yorkiin, kun taas toisessa subissa mennään tämän päivän "graffitiparatiisiin" Berliiniin. Töistä löytyi sekä uutta, että vanhaa koulua, huumorinkukkaa unohtamatta, joka antoi tietysti lisäpropseja kyseisille töille. Tussien käyttö erosi selkeän positiivisesti muiden kisaajien töistä. Osa raatilaisista olikin ihmeissään miten spraymaalimaista/paineruiskumaista jälkeä on voitukaan saada aikaiseksi. Yksi raatilaisista osasi kuitenkin kertoa kyseessä olevan mahdollisesti kynäruisku tai COPIC markkerit tai vastaavat ruisku/puhallustussit, joten sekään ei jäänyt mysteeriksi. Kaikin puolin freeshejä luonnoksia, subiin maalattuina toimisivat mahtavasti, eivätkä jättäisi ketään kylmäksi.
Töistä tipahtaa voittajalle kuvan mukainen tuotepaketti. Onneksi olkoon!
Ja kiitos raatilaisille tuotepaketin yhteen kasaamisesta ja eteenpäin lähettämisestä!

Erikoisuutena tässä skabassa oli se, että voittaja halusi voiton sekä joulun kunniaksi lahjoittaa blogille muutamia kappaleita Subway Sketch Bookkeja!


Luonnoskirjaset laitetaan tietysti lohdutuspalkinnoiksi ainakin toiselle ja kolmannelle. Ihan kiva töhryvihkonen, löytyy muuten kalvakka kappale omastakin hyllystä, mutta saa varmasti tussintöhryjä vastaisuudessa.

Töhertelyn riemua kaikille!

1 kommentti: