torstai 29. toukokuuta 2014

Antigraffiti

Tänään ryöpsähti ruokapöydässä sushit ja riisit suusta, sen verran hilpeää oli ja muistoja tulviva hetki. Lueskelin nimittäin päivän lehteä ja viimeisen aukeaman parhaita paloja. Viimeinen sarjis Pertti Jarlan Fingerpori sai viimein sormet taas näpyttelemään pikaisesti  blogiin hivenen tajunnanvirtaa.

Tämä kevät on ollut muihin keväisiin ja vuosiin verrattuna varsin erilainen, no ainakin tässä käpykylässä. Nimittäin paikalliset graffitit ovat saaneet osakseen poikkeuksellisen paljon antigraffiteja.

Antigraffitia voi mielestäni olla monenlaista, ei pelkästään sarjakuvankaltaista töhryä. Niin uskomatonta kuin tosi ja vesi on, on stripin meno täysin reaalimaailmasta. Eipä tarvitse ottaa montaakaan pyörän polkimien polkaisua kun saapuu entuudestaan aika ruman tägin luoksen, josta on tehty entistäkin rumempi töhry. Eikä tägeissäkään sinällään mitään vikaa, jos on taidolla tehty, vaan hervemmin tässä kylässä on. Eipä sitä kyllä noita siivousyrityksiäkään ilolla katsele, tuplasti suurempia söhrittyjä pintoja. Tuplasti?




Kerran muinoin katselin erästä suurta muuntamokoppia ja sen tageja mietiskellen, että mitenköhän kauan nuokin tuossa saavat olla. Yllätyksekseni jo seuraavalla viikolla teksteistä oli "puhdistamalla" muotoiltu suuri töhry, joka muistutti vahvasti sikaria polttavaa sikaa. Puhelin naureskellen eräälle tutulle asiasta, ja että menisin vielä joku ilta vahvistamaan töhryä muutamalla viivalla paremman hahmottumisen varmistamiseksi. Jäi kuitenkin tekemättä.. Boksi maalattiin vaaleanharmaaksi, kunnes pinta sai jälleen uusia tageja, jotka koristavat pintaa vielä edelleen vuosia sitten ilmestymisensä jälkeen.

Noita koppeja voisi ilolla maalailla paremman näköisiksi, mutta tokkopa sitä jaksaa olla aina se aloitteen tekevä osapuoli. Olisi ilahduttavaa nähdä miten tässäkin käpykylässä yritykset ja yksityisetkin tahot lähtisivät reippaasti kehittämään ympäristöä, mutta onhan tietysti helpompiakinn ratkaisuja. :)

Tänä keväänä on saanut huvittuneena seurata graffiteihin kohdistuneita antigraffiteja, eli jopa varmasti graffitipiireissä töhryiksi miellettäviä, lähes kirkkovenettä yms. muistuttavia vinkuroita, joita on ilmestynyt ihan kelpojen teosten päälle. Tosin värivalinta on ollut niinkin hyvä, ettei duuneista saa oikein mitään selvää, enkä edes jaksanut muutamaa vilkaisua pidemmäksi aikaa jäädä jälkiä tavaamaan.
Siinä on varmasti poijjiilla ollut onnistumisen riemua. :D

tiistai 27. toukokuuta 2014

Urbaania tutkimusmatkailua -Hirsitönössä

Kevät ja kesä on otollista tutkailuaikaa, niin luonnossa, kaupungissa kuin maaseudullakin. Joten suuntasin moottoroidun kaksirenkaisen jälleen kohti pikkuteitä.  Eikä aikaakaan kun törmäsin taasen aika hurmaavaan hirsitönöön. Edelliseen kohteeseen verrattuna tämä huomattavasti paremmassa kunnossa, mutta sisällä  huomattavasti vähemmän irtaimistoa. Lieneekö ollut viimeiset vuotensa kesäasuntona. Tässäkään koteessa ei oltu käyty luultavaimmin useaan vuoteen, paikat kohtalaisen siistit ja ehjänä, tosin katto oli nähnyt paljon elämää, eikä ota montaakaan vuotta kun katto ja välipohja romahtavat. Kaunis kohde ja varmasti vielä maittavampi sopivampana hetkenä..















tiistai 13. toukokuuta 2014

Urbaania tutkimusmatkailua -Pienessä hylätyssä talossa

Taasen on kulunut hetki jos toinenkin edellisestä tutkimusmatkailusta, tai ainakin postauksesta jossa aihetta käsittelen. ;) Päätinpä polkaista moottoroidun kaksirenkaiseni käyntiin ja matkata pikkuteitä kohti tuntematonta, eikä aikaakaan kun muutama entuudeltaa tuntematon kohde tallentui kameran muistikortille. Tässäpä muutamia kuvia toisesta noista kohteista.

Kyseessä vanhako mummonmökki. Ilmeisesti vanhan pariskunnan asuinrakennus ulkorakennuksineen saunoineen, mutta tähän päiväriin vain tuon asuinrakennuksen sisuksista muutama kuva.

Tämän kertainen kohde oli minulle siinä mielessä uniikki, ettei rakennuksen sisällä oltu käyty moniin vuosiin, ainakaan pölyyn ei ollut piirtynyt jalanjälkiä, eikä rakennuksessa ollut ilkivallan merkkejä. Irtaimisto oli paikallaan. Lääkkeet hyllyissä, astiat kaapeissa ja huonekalut paikallaan. Vain aika ja kosteus olivat tehneet tuhojaan. Lattiat vajonneet ja välikatot paikka paikoin tippuneet alas.

Varsin kuvauksellinen kohde, josta olisi helposti saanut laajemman kuvapläjäyksen, mutta jätänpä vaikka toiseen kertaan..