lauantai 19. lokakuuta 2013

Fotogrammeja

Jeesh, kaivelinpa gallerioideni syvyyksistä joitain vanhoja fotogrammikokeiluja ja aattelin lykätä päivityksen. Helppoa hommaa vaikka kotioloissa, vaikka omanlaiset kemikaalinsa sun muut välineensä homma tarvitseekin.

"Fotogrammi on valokuva, jonka valmistamiseen ei ole käytetty kameraa. Esine (tai mikä tahansa asia, joka vaikuttaa valon kulkuun) asetetaan valoherkälle materiaalille, yleensä valokuvapaperille, ja materiaali valotetaan esineen tms. ollessa sen päällä. Kuva muodostuu valoherkälle pinnalle varjokuvana."

-Wikipedia






keskiviikko 9. lokakuuta 2013

CARPE DIEM

Tämän syksyn katutaideryhmä onkin ollut jo kovassa työn touhussa muutaman kuukauden, mutta tässä tullee vasta ensimmäinen päivitys heidän puuhistaan.

Viime syksynä aidan tuunailu lehdillä tuntui olleen ihan kiinnostava ja huomiotakin saanut katutaidepläjäys, sekä kohtalaisen nopeasti toteutettava, niin päätin ottaa sen myös tuleville oppilaille yhdeksi tehtäväksi. Kaikki oppilaatkin sattuivat olemaan tyystin uusia katutaideryhmässä, niin ei tullut kertausta kenellekään.

Oppilaiden tehtävänä oli listata mielenkiintoisia ja huomiota herättäviä sanoja, sanapareja sekä lentäviä lausahduksia, joista sitten yhdessä valittiin yksi tai kaksi parasta per oppilas ja näistä kaikista taas käytiin äänestys... Sinällään osuva lausahdus nostettiin ylivoimaisesti toteutettavaksi, sillä alkuunsa ajattelin toteuttaa tehtävän viimeisellä viikolla ennen syyslomaa ja kuinkas sitten kävikää. Taivaalta satoi kissoja ja koiria. Carpe Diem (lat.) "tartu päivään" tai paremmin tunnettu käännös "tartu hetkeen" oli siis varsin osuva lausahdus tehtävän toteuttamiselle...






keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Poladarium 2014


Sain viime kesänä mukavaa postia. Nimittäin eräältä projektipäälliköltä meiliä, jossa tiedusteltiin haluaisinko osallistua Poladarium 2014 kalenterin tekemiseen muutamalla polaroidkuvallani. Mikä jottei sitä tuollaiseen projektiin lähtisi, vielä kun päivät olivat sen verran mielenkiintoiset ja kuvatkin toivottavasti natsaa hyvin päiviin, jouluaattoon sekä vuoden toiseksiviimeiseen päivään.

Nyt kalenteri on putkahtanut ulos ja omat kalenterit kätösissä. Hieno nähdä omien kätten tuotoksia tuollaisessa muodossa ja muiden ottamien fotojen seassa. Kalenterissa vuoden jokaiselle päivälle oma kuvansa. Kuvan takana kuvan nimi, pieni selostus kuvasta sekä kamera ja filmi jolla kuva räpsästy. Tietysti kuvaaja, kotikaupunki ja maa sekä kuvaajan nettisaitin osoite.

Kalenterin saa pöydälle seisomaan tai ripustettua seinälle. Välineet kalenterin mukana. Laadultaan printit ovat yllättävän hyviä, ei juurikaan poikkea alkuperäisestä kuvasta. Paksuhkot sivut voi kerätä kalenterin mukana tulleeseen laatikkoon. Kyseistä kalenteria saa ainakin täältä, jos jotakuta kiinnostaa kauniit ja kiinnostavat valokuvat.