lauantai 14. tammikuuta 2012

Letraset FlexMarker

Blogin alkumetreillä mölinöin muutamat kevyet päivitykset Letraset Pro- ja AquaMarkereista. Kyseisistä tusseista voi lukea lisää päivityksissä Letraset ProMarkerit sekä Letraset ProMarkerit Vol. 2.

Tällä kertaa sijan saavat Letrasetin tussiperhettä kasvattavat Letraset FlexMarkerit. FlexMarkerit eroavat Pro- ja AquaMarkereista jonkun verran. Tusseista löytyy ProMarkereista tuttu leveä vinolattakärki laajempien pintojen värittämiseen. Toinen pää on Letraset tusseissa uusi tuttavuus, nimittäin sivellinmäinen joustava huopakärki, jolla onnistuu tussaamaan vaihtelevan paksuista jälkeä, riippuen kuinka paljon tussia pinaa ja missä kulmassa suhteessa paperiin. Brush huopakärjellä saa eläväistä jälkeä vaivatta. Väri on alkoholipohjaista kuten ProMarkereissa. Transparen väreinä toimivat myös päällekkäin luoden erilaisia värejä ja sävyjä, riippuen käytetyistä väreistä. Tussit toimivat paperilla, pahvilla, asetaatilla (piirtoheitinkalvo), lasilla, puulla, metallilla ja muovilla. Kyseistä tussia löytyy 72 eri väriä. 12 kpl:n tussipaketissa mukana blender, jolla onnistuu värien häivytykset ja liu`ut.

Pätevät tussit kokeneemmankin töhrijän käyttöön. Paperiksi kannattaa valita tavanomaisen ohuen tai huokoisen luonnoslehtiöparin sijaan paksua sarjakuville tai illustraatiokynäilyille tarkoitettua paperia. Pauttiarallaa 130-250g/m² paperi on aika passelia. Kannattaa toki valita Letrasetin omia lehtiöitä, joiden paperi on käsitelty kestämään alkoholipohjaisia värejä Ohuemmalla ja huokoisella paperilla väriä menee hukkaan, värit leviävät ja viivan jäljestä tulee helposti turhan röpelöinen. Tietysti leviäminen ja röpelö jälki voi olla hienoa. :)

Loppuun vielä muutama luonnos, joihin katutaide ja elämä ovat antaneet innoitteensa niin tyylillisesti, kuin aiheellisestikin ja joissa sivellinkärkeä ja blenderiä on hieman käytetty. Vaatii vielä paljon reeniä, ennen kuin on riittävän fleksi FlexMarkereiden käyttäjä.



maanantai 9. tammikuuta 2012

Graffiti puzzele New York

Mitä kaikkea maailmaan mahtuukaan graffitin nimissä, ainakin graffitilla myydään vähän sitä sun tätä, tässäkin vain mielikuvitus on rajana. On hiirimattoa, läppärilaukkua, kuulokkeita ja vaikka mitä. Tällä kertaa sain käsiini krääsäpuolen osastolta Spinning Hat Playful Designin Graffiti puzzle New York palapelin.  Kyseiseltä firmalta löytyy toki muitakin mahtavia palapelejä hauskoissa paketeissa, joten jos kiinnostusta löytyy tsek tsek...

Palapelin idea on hyvä 10, toteutus 6-7p. Paketti on mielenkiintoinen, ihan mukava avata täysinäinen spraykannu, jonka sisältä löytyy 300 kappaletta palapelinpaloja. Miinuksena kannun lelumaisuus, pahvisuus ja pieni koko verrattuna aitoon 400ml kannuun. Kaikki palapelin palat tallella, jokunen oli ikävästi vääntynyt, mutta ei haitannut lopputulosta, viimeistä palaa myöden löysivät paikkansa. Ei ollut liian vaikea, ei myöskään liian helppo. Kuva vain on täynnä töhryä, joiden seasta löytyi yllätyksekseni piilomainos osoitteeseen MERESONE.COM. Pätevän oivaltavaa. Töhryt eivät olekaan vain merkityksettömiä sotkuja. Mukava yhden illan ajanviete kaverin, emännän tai vaikkapa viinilasin kera.



torstai 5. tammikuuta 2012

Random katutaidepläjäys

Tsekkailimpa Facebookissa Laillinen maalausseinä Forssaan-ryhmästä löytyviä katutaidekuvia. Mikä jottein osasta kuvista voisi tehdä myös blogipäivityksen, kun ei tuota facialia kumminkaan jokainen blogilukija hoksaa tarkistaa, mutta tuo ryhmä voi tulla tutuksi tällä tavoin tämän blogin myötä. Molempi parempi sanos. Vaikkei kumpikaan ole paras tapa toimia seinän saamiseksi meidän käpykylään, vaikka jotkut niin haluavat ajatella, hyvä alku kuitenkin. :-)

Kuvat on räpsitty parina edellisenä vuotena, eli eipä mitään uusinta uutta settiä, mutta antaa taas hitusen laajemman käsityksen käpykylän töhryistä, vaikka eipä noita näytä kovin tiuhaan tahtiin syntyvän, on osa ihan pätevän piristäviä, vaikka laittomia. Paras tapahan ehkäistä töhryjä, on kieltää ne kokonaan. :-)


















Kuvaaja: muutama eri kuvaaja

keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vähäiset valot, hyvältä tuntuu osa 2

Ei yhtä ilman toista. Huolimatta pienen lumimäärän hohdosta, valohoito jatkuu. Ja miksikä ei jatkuisi, kivahan näitä kuvia on eetteriin paukutella, aivan kuten leuhkan henkseleitä. Nöyrästi räpsytellen, hoidolla hoitaen, kohti valoisempia aikoja.







sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Jongleeraus: varjot vähäisessä valossa

Näinä pimeyden aikoina, auringon ehtiessä taivaanrannan taa, nopeammin kuin ehtii kissaa lausahtaa, piristää mieltä toki muutkin aktiviteetit joita vähäisissä valoissa voi harrastaa ennen pimeyden laskeutumista.

Hyvän musiikin saattelemana vietin hämyisessä tulenomaisessa valossa hikisen iltapäiväni, josta koostin pienen videoklipin. Fire in da hole..:P